Rýžová kaše
1. 7. 2021
https://m.youtube.com/watch?v=2RUb50gaGSQ
Recept na domácí rýžovou kaši
Na 1 porci
- 100 g rýže
- 500 ml mléka
- Vroucí voda na spaření rýže
- 2 špetky soli
- 1 polévková lžíce skořice mleté
- Asi 70 g moučkového cukru, nebo dle chuti
- Asi 40 g másla
Rýži dáme na sítko a spatříme asi 1/2 l vroucí vody. Přivedeme mléko k varu, vhodíme do něj dvě špetky soli a vaříme asi 20 - 30 minut, dokud není kaše hotová.
Mezitím si v jiném hrnci rozpustíme všechno máslo na polití. A smícháme v misce skořici a všechen cukr moučka na posypání.
Povaříme rýži na kaši, a je hotovo!
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář