Jdi na obsah Jdi na menu

Rýžová kaše

1. 7. 2021

https://m.youtube.com/watch?v=2RUb50gaGSQ

Recept na domácí rýžovou kaši

 

Na 1 porci

  • 100 g rýže
  • 500 ml mléka
  • Vroucí voda na spaření rýže
  • 2 špetky soli
  • 1 polévková lžíce skořice mleté
  • Asi 70 g moučkového cukru, nebo dle chuti
  • Asi 40 g másla

Rýži dáme na sítko a spatříme asi 1/2 l vroucí vody. Přivedeme mléko k varu, vhodíme do něj dvě špetky soli a vaříme asi 20 - 30 minut, dokud není kaše hotová.

Mezitím si v jiném hrnci rozpustíme všechno máslo na polití. A smícháme v misce skořici a všechen cukr moučka na posypání.

Povaříme rýži na kaši, a je hotovo!

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář